Impact bugs Meltdown en Spectre

Impact bugs Meltdown en Spectre

Experts hebben een tweetal grote bugs ontdekt in processoren die in vrijwel alle computers en servers worden gebruikt. Dit kan gevolgen hebben voor Windows, Linux (daarmee ook VMWare), MacOS en zelfs smartphones.


De bugs, genaamd Meltdown en Spectre, geven hackers toegang tot het kernelgeheugen van computers. De bugs zijn terug te vinden in zowel nieuwe processoren als processoren tot wel 15 jaar oud. Het betreft zowel AMD, Intel als ARM processoren.


Wat is de oplossing tegen deze bugs?

De oplossing is om het besturingssysteem van een update te voorzien en daarnaast de microcode bij te werken in de processor. Microsoft zal voor Windows op dinsdag 9 januari een patch uitbrengen. Daarnaast worden er momenteel verschillende microcode updates van processoren uitgerold door de leveranciers.


Het is mogelijk om vertraging te ervaren op het systeem door de patch. Deze permanente vertraging kan optreden op servers die intensief gebruikt worden.


Wat doet DataByte voor onze klanten?

Op dinsdag 9 januari wordt de update vrijgegeven door Microsoft. Wij zullen deze update nauw monitoren en borgen dat deze op de systemen van de klant wordt geïnstalleerd.


Wat kun je zelf doen?

Nog geen klant van DataByte maar heb je wel hulp nodig? Dat kan! Neem vrijblijvend contact met ons op via de chat (rechtsonder) en wij beantwoorden graag jouw vragen.

Vind je dit bericht interessant?