Microsoft Flow: Minder werken, meer doen

Microsoft Flow: Minder werken, meer doen

Geautomatiseerde werkstromen met uw favoriete apps en services.

Haalt u het maximale gebruiksgemak uit Office365? Microsoft Flow maakt geautomatiseerde zogeheten 'werkstromen' mogelijk met uw favoriete apps en services voor het ontvangen van meldingen, synchroniseren van bestanden en verzamelen van gegevens. Op de website van Microsoft Flow staan verschillende kant en klare sjablonen voor bijvoorbeeld e-mail, OneDrive en agenda, maar ook diverse externe applicaties zoals Facebook, Docusign of zelfs een Oracle of SQL database.

 

Wat kan Microsoft Flow voor u in de praktijk betekenen?

Microsoft Flow maakt het mogelijk om de door u dagelijks terugkerende bedrijfsprocessen en -taken om te zetten in workflows. Een praktisch voorbeeld is de 'goedkeuringsflow'. Zo kunnen managers vanaf hun mobiele apparaten aanvragen goedkeuren die zijn uitgevoerd via SharePoint.
En als u nooit meer een belangrijk mailtje wilt missen van uw manager, dan kunt u een werkstroom creëren waarbij u een tekstbericht of een push-melding op uw telefoon ontvangt vanuit de workflow app. Bekijk hier hoe dit mogelijk is.

Maar Microsoft Flow kan zoveel meer. Nog een voorbeeld: In het kader van de nieuwe privacywet (AVG) mogen sollicitatiebrieven en de bijgevoegde cv's van sollicitanten niet langer zomaar via e-mails of agenda-afspraken binnen uw bedrijf gedeeld worden. Een workflow kan u helpen hoe u persoonsgegevens van sollicitanten op een veilige manier kunt communiceren met uw collega's.

Bekijk hieronder hoe Microsoft Flow werkt.

 

 

Microsoft flow met servers en CRM-systemen

Naast deze kleinere, direct toepasbare workflows die u zelf kunt gebruiken, zijn er ook grotere flows mogelijk die koppelen met bijvoorbeeld SQL, Azure, CRM-systemen zoals Dynamics en Saleforce. Hiermee kunt u grotere processen versimpelen. Vanuit de CRM systeemworkflows kunt u snel een nieuw contactpersoon aanmaken, exports maken naar excel en zelfs leads aanmaken op basis van gegevens uit social media kanaal Twitter.

Tip: Maatwerk flows

Wist u dat het mogelijk is om maatwerk flows aan te maken? Volgens het ‘als/dan’ principe, wat ook veel gebruikt wordt in regels bij Outlook of formules in Excel, kunt u een proces dat u nu handmatig beheert automatiseren in flow.

Meer informatie over Flows

FreddyOnze Pre-Sales Consultant Freddy Hoogeveen is al fan van Microsoft Flow. Zijn favoriete flow is de pushmelding bij een high priority e-mail van zijn klanten.  


Wilt u meer informatie over Office 365 of Microsoft Flow? Freddy beantwoordt graag uw vragen. 

Neem hier contact op met Freddy.

Vind je dit bericht interessant?