Promic en DataByte: een partnerschap en cultural fit

Promic en DataByte: een partnerschap en cultural fit

Elk eerste gesprek met een klant is anders. Zo ook ons gesprek bij Promic in Nederweert. Het vraagstuk dat zij ons voorlegden was een ‘goed werkende IT omgeving zonder zorgen’, maar het eerste gesprek ging meer over hoe beide organisaties hun collega’s centraal zetten. Promic en DataByte hebben een zogenaamde ‘cultural fit’.

 

We hebben het niet over de techniek gehad

logo-promicPromic is een groothandel in mobiele presentatiesystemen, zoals roll-up banners en beachflags. Ze leveren in maar liefst 37 Europese landen, Afrika en Noord-Amerika. Hun doel is om in 2022 Europees marktleider te zijn. Om ervoor te zorgen dat ook de ICT-omgeving klaar is voor deze groei, ging Promic op zoek naar een nieuwe IT-partner.

Peter Bijker, Business Development Directeur bij DataByte ging samen met Pre-sales Consultant Freddy Hoogeveen bij Promic op bezoek. “We hadden het in het eerste gesprek niet over de techniek. We spraken juist over de ambities, waar Promic als organisatie heen wil en hoe DataByte daar bij kan helpen”, aldus Peter Bijker. Onze visie is dat een langdurige relatie begint bij wederzijds vertrouwen en dezelfde normen en waarden. Of zoals Jim Oud, CEO bij Promic vertelt: “Een samenwerking gaat niet over feitjes, maar over de hartslag, het gaat om de cultuur. Samen streef je naar het doel”.

 

Werken vanuit talenten en competenties

Bij Promic weten ze dat zij hun doel van Europees marktleider worden, alleen gaan halen als ze collega’s helpen het beste uit zichzelf te halen. Dat is dus werken vanuit competenties en talenten, net zoals DataByte doet.

Rob Vereijken is Organization & Process Developer bij Promic. Hij is onder andere verantwoordelijk voor de IT, automatisering en digitalisering van Promic. “Als je veel tijd steekt in medewerkers, dan zie je dat altijd terug in de kwaliteit. We willen Promic steeds verder digitaliseren en automatiseren zodat onze medewerkers hun waarde kunnen toevoegen voor onze klant.”

Rob_Vereijken_Promic

Rob Vereijken, Organization & Proces Developer bij Promic

Collega’s van Promic stellen daarom ook hun eigen kernwaarden op. CEO Jim Oud: “We willen dat Promic collega’s dicht bij zichzelf blijven. Als je dat doet kun je het beste uit jezelf naar boven halen. We stellen daarom persoonlijke kernwaarden op. Wat vindt de collega belangrijk? Wat zorgt ervoor dat zijn hart sneller gaat kloppen? Je leert elkaar hierdoor beter kennen en dat komt de samenwerking ten goede.”

 

Meer weten over de migratie van de IT omgeving bij Promic? Lees hier meer.

 

Alsof ik bij DataByte aan het werk was

Onze Engineers komen dagelijks bij onze klanten. Roy den Haan is Senior Netwerk Engineer bij DataByte en was verantwoordelijk voor de IT-migratie bij Promic. Hij werd zelfs benoemd tot medewerker van de maand voor de succesvolle oplevering van het project. Het mooiste compliment dat Roy aan Promic gaf, is dat hij het gevoel had dat hij bij DataByte aan het werk was. Dick van Bavel, IT Support Engineer bij Promic, kon de samenwerking zeer waarderen. “De samenwerking tussen ons eigen team en DataByte was heel erg sterk.”

 

Op naar het doel: Europees marktleider

Jim Oud: “Ons doel om Europees marktleider te worden gaan we in de komende drie jaar verwezenlijken. Met de projecten die nu al lopen en de samenwerking die we met DataByte hebben, wordt dat een piece of cake.”

 

                                                           Bekijk hieronder de volledige video die we samen met Promic hebben gemaakt. 

Referentievideo Promic_DEF

 

Vind je dit bericht interessant?