Vijf misverstanden bij software op maat

Vijf misverstanden bij software op maat

Steeds meer organisaties kiezen voor de stap van een standaardpakket naar software op maat. Met software op maat van DataByte beschikt u over een digitale werkomgeving die sneller, eenvoudiger en efficiënter werkt. Toch zijn er enkele misverstanden over software op maat. DataByte zet ze op een rij en legt uit waarom het misverstanden zijn.

 1. Software op maat bevat meer fouten dan een standaardpakket:

Elke applicatie bevat bugs. De software op maat wordt getest aan de hand van de werkwijze die u gewend bent. Door de verschillende testfases komen de fouten die in het pakket zitten aan het licht. Doordat het ontwikkeltraject van de software op maat dan nog in volle gang is, worden de bugs er snel uitgefilterd. Door de korte lijnen tussen softwareontwikkelaars en de klant kunnen verbeterpunten snel doorgevoerd worden.

2. Support bij software op maat is duur en onhandig:

Bij de aankoop van een bestaand product betaalt u in veel gevallen voor support, voordat u hulp krijgt bij de installatie, integratie en configuratie van het pakket. Daar bent u een nummer. Bij DataByte heeft u nauw contact met de softwareontwikkelaar, waardoor software op maat vaak goedkoper en efficiënter is. Als u technische vragen heeft wordt u snel geholpen. Bij een bestaand product kost dit eindeloos veel tijd en uiteindelijk ook geld.

3. Software op maat is duurder:

Dat u geld uit moet geven staat buiten kijf. Bij de meeste standaardpakketten betaalt u in de vorm van computerlicenties of per gebruiker. Het gebruik van software op maat is ongelimiteerd. U bespaart met maatwerksoftware kosten op het samenstellen en uitbreiden van een standaardpakket. In vergelijking met een standaardpakket is software op maat kosteneffectief.

4. Ontwikkeltrajecten brengen risico’s met zich mee:

De softwareontwikkelaars van DataByte hebben de expertise en kennis om risico’s bij het ontwikkelen van software op maat vroegtijdig in te schatten. Er zijn altijd risico’s aan verbonden, maar bij DataByte worden deze snel uitgesloten door onderling vertrouwen en kennis.

5. Ontwikkeling van software kost tijd:

Software op maat kan u juist veel tijd besparen. Doordat de software naar uw wensen wordt ontwikkeld, hoeft u er zelf weinig tot geen tijd aan te verspillen. Door het uitgebreide vooronderzoek wat DataByte bij u doet, weten de softwareontwikkelaars precies wat er moet gebeuren. Door goed overleg met de klant levert DataByte uw project snel op.  

Webinar over: Efficiënt werken dankzij digitalisering van uw organisatie

Webinar Efficient Werken Dankzij Digitalisering.jpgWerken de verschillende informatiebronnen binnen uw bedrijf niet goed samen, waardoor u op meerdere plekken dezelfde gegevens moet beheren? Loopt uw organisatie vast als er onverwachts een medewerker ziek wordt en hij zijn werk niet kan overdragen? Zorg ervoor dat uw bedrijfsprocessen en informatie zo geborgd zijn dat u geen risico’s loopt. De afdeling Software van DataByte kan u hierbij helpen. Bekijk onze webinar en kom erachter hoe.

Bekijk nu deze webinar

Vind je dit bericht interessant?