Werkenbijdatabyte.nl gemaakt voor de groei van DataByte

Werkenbijdatabyte.nl gemaakt voor de groei van DataByte

Ciska-van-den-brink-recruiter-databyte.jpg

Begin 2018 lanceerden we onze nieuwe werkenbijdatabyte.nl website. De vorige website straalde onvoldoende DataByte als werkgever uit en was verouderd in zowel de front- als backend. Vandaar dat het tijd was voor nieuwe technologie en een nieuwe look and feel, met vooral veel beeld en persoonlijke teksten en blogs. Ciska van den Brink, Corporate Recruiter bij DataByte, pakte het project op. 

 

Werken bij DataByte

Ciska: “In juni 2017 ben ik bij DataByte begonnen als Corporate Recruiter. Ik bekleed een nieuwe functie en heb alle vrijheid en natuurlijk verantwoordelijkheid om de werving en selectie van nieuwe DataByte collega’s te optimaliseren en professionaliseren. Een belangrijk onderdeel daarvan is het bepalen wat we als werkgever willen uitstralen naar toekomstige collega’s (de employer branding). De doelgroep waarin ik recruit is breed, van schoolverlaters, tot ervaren accountmanagers, van online marketeers tot senior project engineers. Dit maakt mijn werk juist zo leuk, maar ook uitdagend! De uitdaging voor dit project was om een website te creëren die de gehele doelgroep aanspreekt en nog steeds past bij de identiteit en kernwaarden van DataByte. Om in lijn te zijn met de uitstraling van de bedrijfswebsite DataByte.nl hebben we wederom Dutch Web Design ingehuurd.”

werkenbijdatabyte-1.png

De boodschap

De vorige website had heel veel informatie over wie DataByte is, maar de vacatures stonden niet centraal. Dat hebben we deze keer anders gedaan. We beginnen met een zoekbalk waarin je jouw vacature kan invullen, met daarbij de slogan: Make IT happen.

Ciska: “Dat staat bij ons centraal: je krijgt alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen functie in te vullen. Maar, je moet wel zelf dat stuur in handen nemen. Make IT Happen verwoord dat perfect, met natuurlijk een knipoog naar de IT.”

 

Een kijkje in de keuken

“Het belangrijkste doel van de website is dat we een kijkje in de keuken geven aan toekomstige collega’s: hier kom je te werken en dit zijn jouw nieuwe collega’s. Vandaar dat we regelmatig nieuwsberichten schrijven over bijvoorbeeld ‘de eerste maand van…’ en ‘medewerker van de maand’. Deze berichten komen echt tot leven door de nieuwe foto’s van onze Marketingmedewerker Danielle van Neerbos. Fotografie had ze nog niet eerder gedaan. Maar ook dat is mooi aan DataByte – omdat je de vrijheid krijgt om jouw eigen functie vorm te geven ging zij op fotografiecursus, waardoor we nu een inhouse fotografe hebben. En het resultaat mag er zijn.”

 

DataByte blijft groeien

Toen de website net live ging waren er 4 vacatures. In februari 2018 staan er al 12 open. DataByte groeit dus hard. “We hebben nu een aantal functies die altijd open staan, zoals Servicedeskmedewerker. Dit is een startersfunctie waarbij de nieuwe collega binnen anderhalf jaar doorgroeit naar storingsengineer en later naar buitendienstengineer. Daarnaast hebben we ook nieuwe functies, zoals Business Consultant IT. We zoeken dus starters en ervaren IT-ers om de groei van DataByte voort te zetten. Super leuk om daar verantwoordelijk voor te zijn,” aldus Ciska.

 Bezoek nu werkenbijdatabyte.nl

 

Vind je dit bericht interessant?