Dots

De Smartwares Group is met verbeterde ICT klaar voor de toekomst

26 feb 2018
De Smartwares Group is met verbeterde ICT klaar voor de toekomst
Klant
Smartwares Group
Branche
Productie
Jaar
2018

Op de hoogte blijven?

De Smartwares Group is met verbeterde ICT klaar voor de toekomst

De Smartwares Group, een toonaangevende speler op het gebied van (slimme) consumentenelektronica en huishoudelijke apparatuur, groeit. Arnold Bergsma, COO bij De Smartwares Group, vertelt waarom hij DataByte heeft ingeschakeld: “We hadden een bepaalde ICT-expertise nodig om de toekomst aan te kunnen.”

Voorkomen is beter dan genezen
De Smartwares Group ontwikkelt zich voortdurend. Niet alleen het aantal medewerkers en het aantal kantoren in het buitenland nemen toe, maar ook het innovatieve productenaanbod breidt zich constant uit. Met de dynamiek van de Smartwares Group kon de ICT niet achterblijven.
Arnold Bergsma vertelt: “We merkten dat het serverpark verouderd raakte. Hardware moest vervangen worden. We wilden voorkomen dat dit de performance van de processen binnen ons bedrijf zou aantasten. Daarnaast heeft it security bij ons topprioriteit. We wilden zo veel mogelijk veiligheidsrisico’s tot een minimum beperken.”
Op de vraag wat de gevolgen zouden kunnen zijn voor de Smartwares Group als zij hun ICT niet zouden optimaliseren, zegt Arnold stellig: “Je kunt je voorstellen dat wij veel data verwerken, bijvoorbeeld afkomstig van onze webshop. Met onze productontwikkeling komen daar alleen maar meer data bij. Als de servers die data niet meer aankunnen dan is de kans groot dat ze plat komen te liggen. Of als we te maken krijgen met een hack of een virus dan kan dit een enorme impact hebben. We kunnen niet inloggen, we kunnen niet inkopen, we kunnen niet -op tijd- leveren. Daar worden wij niet blij van, maar onze afnemers -distributeurs, agenten en retailers- ook niet. Verlies voor hen, is verlies voor ons."

Showroom.jpgDe IT-optimalisatie bij de Smartwares Group
DataByte heeft diverse aanpassingen aan de ICT doorgevoerd. Er is gekozen voor hybride cloudoplossing en de hardware is vervangen. Arnold: “Het optimaliseren van een ICT-omgeving doe je niet even. Je hebt er mensen, kennis en tijd voor nodig. Grote, complexere trajecten als het vervangen en het migreren van een server besteden we liever uit aan een IT-expert die het voor ons regelt.”
Verder is een VPN-verbinding geïntegreerd met het netwerk, zodat medewerkers in het buitenland op dezelfde server werken als de medewerkers in Nederland. “Er is nu één hybride netwerk dat door ons eigen ICT-team, bestaande uit vier man, technisch goed functioneel te beheersen is en waar wij de volledige controle over hebben”, zegt Arnold.
Ten slotte maakt de Smartwares Group gebruik van Managed Services van DataByte. Arnold: “De Supportafdeling bij DataByte monitort ons serverplatform, zodat ze gewapend zijn tegen onder andere virussen en spam. Dat geeft een veilig gevoel. Ook is de 24x7 bereikbaarheidsdienst een uitkomst. Het stelt me gerust dat mijn collega’s in China, die in een andere time zone zitten en bijvoorbeeld niet kunnen inloggen, door DataByte op afstand binnen een mum van tijd geholpen kunnen worden.”
Arnold Bergsma.jpg

“Collega’s in het buitenland kunnen werken via dezelfde server als wij in Nederland liggen te slapen.”
Arnold Bergsma, COO Smartwares Group

Ideale match tussen de Smartwares Group en DataByte
De Smartwares Group was kritisch in hun keuze voor een ICT-partij. De partij moest bij hen passen qua mentaliteit en flexibele werkhouding. Arnold: “Tijdens de samenwerking werd mijn keuze alleen maar bevestigd. Fijn is om te zien hoe de Engineers van DataByte welgemeende interesse toonden in onze systemen en processen. Ook is het prettig dat iemand aan de zijlijn met ons meedenkt en ons adviseert over de volgende stappen op het gebied van performance en veiligheid. Hoewel ‘zijlijn’, inmiddels kennen de ICT-mannen van de Smartwares Group en DataByte elkaar heel goed, het zijn gewoon collega’s. Maar het mooiste vind ik dat de ICT’ers van DataByte niet weggaan voor het werk gedaan is. Ze fixen het. Ze voelen zich verantwoordelijk.”


“Over de samenwerking tussen ons ICT-team en de IT’ers van DataByte? Ik krijg er een ouwe jongens krentenbrood-gevoel bij." 
Arnold Bergsma, COO Smartwares Group

Dankzij ICT ‘future ready’

Met de geoptimaliseerde ICT-omgeving is de Smartwares Group klaar voor nog meer groei. “Wij zijn continu bezig. Wat ons drijft is het onderzoeken, verbeteren en ontwikkelen van veilige, comfortabele, aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke (technologische) producten, die ideaal zijn voor onze klanten. De ICT moet op orde zijn zodat ze de organisatiedoelstellingen ondersteunen. DataByte helpt ons hierbij. Om te kunnen groeien moet je ook investeren in belangrijke zaken die je niet meteen ziet. Daar pluk je uiteindelijk de vruchten van. DataByte groeit met ons mee”, besluit Arnold.
CU7A8690.jpg


De Smartwares Group

Smartwares Group is een wereldspeler op het gebied van beveiliging, verlichting en huishoudelijke apparatuur. Kortom; producten voor in en rondom het huis. Een breed assortiment, eigentijdse designs en (slimme) betaalbare oplossingen is waar de Smartwares Group -en de merken die hieronder vallen- bekend om staat. Onder de Smartwares Group vallen de merken:

  • Smartwares
  • Tristar
  • Princess
  • Campart
  • Topcom
  • Byron
  • HomeWizard

Toen COO Arnold Bergsma ruim elf jaar geleden in dienst trad bij de Smartwares Group bestond het bedrijf uit twintig medewerkers. Inmiddels is er sprake van 360 medewerkers verspreid over Nederland (hoofdkantoor), België, Engeland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Zweden, Libanon, Turkije, Hong Kong en China.Op de hoogte blijven?