Dots

Nieuwe telefonie-omgeving bij Kees de Mooij verbetert zichtbaar de communicatie

30 okt 2017
Nieuwe telefonie-omgeving bij Kees de Mooij verbetert zichtbaar de communicatie
Klant
Kees de Mooij
Branche
Handel
Jaar
2017

Op de hoogte blijven?

Nieuwe telefonie-omgeving bij Kees de Mooij verbetert zichtbaar de communicatie

Dankzij Voice over IP (VoIP) van DataByte verloopt de communicatie voor de klanten én de medewerkers van Kees de Mooij fiets en fitness in goede banen. Fietsspecialist Kees de Mooij legt uit hoe.

Kees de Mooij fiets en fitness in Bergen op Zoom is al meer dan vijftig jaar een begrip in de regio. Overgenomen van zijn grootvader en ouders, vertelt eigenaar Kees de Mooij over de ruime fietsenwinkel: “Wij zijn acht vakmensen die niet alleen particuliere klanten adviseren op het gebied van fietsen en mobiliteit, maar ook reparaties en onderhoud uitvoeren. We bieden een totaalservice. We beschikken dan ook over een werkplaats waar fietsen worden gemonteerd en gerepareerd en we hebben een showroom waar allerlei typen fietsen en benodigdheden worden gepresenteerd. Het mooie van de showroom is dat er een groot parcours ligt waar klanten de fietsen kunnen uitproberen.”

 

IMG_2543.jpgTwee telefoonnummers werkten niet efficiënt
In 2013 merkte fietsspecialist Kees dat de telefonische communicatie in zijn zaak veel beter kon: “We beschikten over twee telefoonnummers; één voor de showroom en één voor de werkplaats. Klanten wisten niet altijd welk nummer ze moesten bellen. Vaak kwamen telefoontjes in de showroom binnen die voor de werkplaats bestemd waren en andersom. Klanten moesten dan naar de juiste medewerker worden doorgeschakeld. Dit was zeker niet klantvriendelijk en medewerkers werden afgeleid van hun werk. Je kunt je voorstellen dat het niet prettig is als je een klant een demonstratie geeft en je telkens afgeleid wordt omdat je met de telefoon naar de werkplaats moet lopen.”  

“Er moest een oplossing komen voor het telefonieprobleem.” - Kees de Mooij


Gebruiksvriendelijke telefonie gezocht

Fietsexpert Kees vertelt over zijn zoektocht naar een gepaste oplossing: “Ik wilde een soort ‘telefooncentrale’ die efficiënt en gebruiksvriendelijk is. Kees kwam uit bij de cloud gebaseerde telefonie-oplossing VoIP van DataByte, ofwel zakelijke internettelefonie. “Dankzij VoIP bellen van DataByte beschik ik nu o.a. over een keuzemenu, doorschakelfuncties en een afwezigheidmelding die geactiveerd is na sluitingstijden. Dit werkt prima! Klanten komen uit bij de medewerker die ze nodig hebben, er is duidelijkheid. En medewerkers werken hierdoor efficiënter. Kortom, de communicatie is zichtbaar verbeterd. Kees vult aan: Ook niet onbelangrijk vind ik dat Voice over IP toekomstbestendig is. Ik hoef niet om de zoveel tijd te duiken in nieuwe telefoonmogelijkheden en ik hoef niet telkens te investeren in andere producten.”

Lees hier de voordelen van VoIP telefonie van DataByte.

DataByte bood dé zakelijke telefoonoplossing
Waarom koos De Mooij fiets en fitness voor DataByte? Kees legt uit: “Ik zocht een goed bereikbare en betrouwbare leverancier die deskundig is op dit gebied. DataByte begreep wat ik wilde, dacht mee en adviseerde mij goed in de mogelijkheden. VoIP is voor mij de oplossing. De samenwerking en het contact met de telefoniespecialisten van DataByte verliep prima. Het project zelf ging vlot en zonder problemen. Voor ik het wist, beschikte ik over een telefooncentrale, ingesteld zoals ik het wil. Ook wil ik mijn ICT-leverancier te allen tijde kunnen bereiken, ook in het weekend wanneer er in de zaak topdrukte is. Ik wil dan telefonisch goed bereikbaar zijn, maar ook andere systemen draaien op de internetverbinding die door DataByte wordt verschaft, zoals mijn in- en verkoopsysteem, administratie en pinautomaten. Storingen kan ik mij niet veroorloven en als ze zich voordoen, dan weet ik zeker dat DataByte het dankzij zijn bereikbaarheid en ICT-kennis in een mum van tijd oplost.”

Kees de Mooij fiets en fitness
Kees de Mooij fiets en fitness in Bergen op Zoom bestaat sinds 1966. Kees de Mooij junior startte als achttienjarige fulltime in de fietsenspeciaalzaak van zijn familie. Klanten komen uit en buiten de regio naar de locatie aan de Zuid-Oostsingel 43 om verschillende typen fietsen te testen: elektrische fietsen, stadsfietsen, hybride fietsen, kinderfietsen en fitnessapparatuur. Tevens kunnen klanten bij Kees de Mooij fiets en fitness terecht voor een goede onderhoud en reparatieservice, fietsverhuur, tweedehands fietsen en een groot assortiment fietsaccessoires, bijvoorbeeld fietstassen, manden, kinderzitjes, verlichting en fietssloten.

Op de hoogte blijven?