Dots

Video: Wifi, zo vanzelfsprekend als water uit de kraan

27 mrt 2018
Video: Wifi, zo vanzelfsprekend als water uit de kraan
Klant
University College Roosevelt (UCR)
Branche
Educatie
Jaar
2018

Op de hoogte blijven?

Video: Wifi, zo vanzelfsprekend als water uit de kraan

De moderne University College Roosevelt (UCR) in Middelburg liep tegen een niet goed functionerend wifinetwerk aan. Hierdoor werden docenten en studenten tot hun ergernis beperkt in hun wijze van communiceren en online werken via het wifisignaal. UCR besloot de draadloze internetverbinding te verbeteren en uit te breiden en schakelde de hulp in van DataByte. 

Ontoereikende wifi maakte communiceren lastiger

Jeffrey Otte, wifi-expert bij DataByte, besprak het probleem met Huib Hubregste, Facilitair Manager bij UCR. Het wifi-signaal bij UCR was niet krachtig genoeg vanwege de dikke muren die het prachtige, historische pand heeft en kon het aantal mobile devices niet aan. Het gevolg was dat docenten en studenten weinig en niet overal gebruik konden maken van hun smartphone, tablet of laptop. Ze konden niet communiceren en werken met online applicaties zoals zij dat wilden. Dit leidde tot frustratie onder de studenten.


Modern wifinetwerk went snel

“Dit moest anders, want bij een moderne onderwijsinstelling horen moderne middelen”, aldus Huib. Jeffrey en Huib inventariseerden de situatie en het vraagstuk. Vanwege de Gotische bouwstijl stond Jeffrey wel voor een uitdaging; dikke muren belemmerden het draadloze signaal en de zenders mochten geen afbreuk doen aan het indrukwekkende interieur. Maar, na diverse grondige, on site voormetingen, een precieze installatie van de accespoints en uitgebreide nametingen, is nu op het hele terrein wifi aanwezig en is het wifibereik in elke ruimte nagenoeg even sterk. Het resultaat? Jeffrey vertelt: “Studenten en professoren waren redelijk negatief gestemd over het wifi, maar we hebben dat zo moeten omdraaien dat zij het wifi omarmen en er gebruik van gaan maken in positieve zin.” Docenten en studenten maken nu volop en overal gebruik van hun mobiele apparaten. Studenten zijn er meteen aan gewend; ze vinden wifi nu zo vanzelfsprekend als water uit de kraan.

Op de hoogte blijven?